07 september 2014

Wijsheidstanden

Tussen de vloeibare voeding en pijnstillers door besloot ik om nog eens een artikel te schrijven. Deze keer over wijsheidstanden. Of in mijn geval, het gebrek er aan.

Het is vast herkenbaar voor velen: het moment dat je tandarts zegt dat je je wijsheidstanden moeten laten trekken. Even paniek. Zeker als je net als ik nog nooit een minuut in een ziekenhuis hebt doorgebracht - op mijn geboorte na, natuurlijk ;-) - en dan meteen onder verdoving moet om die 4 rakkers te laten verwijderen.

Twee maanden van horrorverhalen op het internet lezen, vlogen voorbij en uiteindelijk was het zes september. 's Morgens vroeg mocht ik me aanmelden in het ziekenhuis, waarna een verpleegster me al snel in een niet zo modieus, half gesloten jurkje hees. Nadat ik dan op een bed door het hele ziekenhuis werd gerold, was het zover. Ik werd verbonden met een baxter en kreeg pleisters over mijn hele lijf. Toen zag ik een masker op me afkomen en voor ik het wist, lag ik een diepe slaap.

Vage achtergrondgeluiden sijpelden mijn oren binnen. Het felle licht prikte in mijn ogen, waardoor ik ze meteen weer dichtkneep. Ik hoorde verpleegster tegen elkaar praten. Ze kwamen ook meteen naar mij en ik antwoordde half bewust op hun vragen. Mijn hele lijf begon te trillen en ik proefde de metaalsmaak van bloed in mijn mond. De verpleegster kwamen nogmaals checken.
Toen ik helemaal wakker was, rolden ze me naar mijn kamer. Een tweepersoonskamer, waar ik toen alleen lag. Met tv en radio tot mijn beschikking.

Uren van luieren volgde. De verpleegster vroegen om de haverklap of ik iets nodig had, ik had geen erge pijn en met muziek en een goed boek verveelde ik me zeker niet. Dit kon ik wel gewend worden ;-). Behalve mijn dikke wangen, die mogen snel weer verdwijnen!

Laat je dus niet afschrikken. Natuurlijk is het voor iedereen anders, maar verwacht niet meteen het ergste.
Hebben jullie ze al laten verwijderen?

23 februari 2014

Vier trends die je in je kast moet hebben

Het weer is niet echt gunstig, maar toch is dat geen reden om als een grijze muis rond te lopen. Het liefst zouden we ons begraven in dikke wollen truien en comfortabele uggs, maar desalniettemin zet ik hier de vier grootste trends van dit moment op een rijtje. In een oogopslag lijkt het lente!

1) De baseball sweater

T-shirts met prints zijn weer helemaal in. En al helemaal als je het rugnummer van Ian Kinsler kunt dragen.
Dit leuke shirtje van Only is bijvoorbeeld goed te combineren met een donkere skinny jeans op koude dagen, maar staat ook ontzettend leuk met een felle broek als de zon schijnt.

 


Photo.jpg

 

 

 

 

 

 

 


Zalando
, Only, 16,95 €

 

2) Leer

Leer staat ontzettend stoer en het is ook nog eens met veel te combineren. In tegenstelling tot wat velen denken kun je met dit item alle kanten op. Met een los, wit bloesje of met een strak shirt? Het kan beide! Een ideale musthave die zo rap mogelijk in je kast moet belanden!

VE121A09R-Q11@4.jpg
Zalando, Vero moda, 49,95 €

3) Cut out shoes

Niet de meest warme schoenen, maar wel de meest fashionable schoenen op dit moment. Ze worden steeds meer en meer gespot en zijn ideaal voor de iets warmere winterdagen.

ZI111C03M-Q11@7.jpg

Zalando, Zign, 99,95 €

4) Winter crop tops

In de zomer waren crop tops niet uit het straatbeeld weg te denken. Hoewel ze bestaan uit iets warmere materialen en vooral in donkere kleuren voorkomen, blijven ze zeker een even grote hit in de winter.

EV421D07Z-Q00@5.1.jpg

Zalando, Even&Odd, 16,95 €

Welke van de vier is jouw favoriet?

13:22 Gepost door Julie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18 september 2013

Over mij

Hallo iedereen!

Tijd om mezelf even voor te stellen. Ik ben Julie en ik ben binnenkort 17 - 7 oktober om precies te zijn - en het is natuurlijk een lange tijd geleden dat ik nog op deze blog heb gepost.

Per toeval kwam eens op deze blog terecht. Ik schrok meteen van het hoge bezoekersaantal en daarom besloot ik nog eens in te loggen. Na enkele keren proberen, herinnerde ik me mijn log-in-gegevens terug. Meteen klikte ik door op de statistieken en daar kwam ik te weten dat mijn blog dagelijks nog rond de vijftig bezoekers heeft! Niet slecht voor een blog die drie jaar geleden voor het laatst werd geüpdatet.

Daarom besloot ik dat het tijd was om wat leven in deze blog te blazen. Met veel plezier hou ik jullie op de hoogte van fashion, beauty én lifestyle. Ikzelf ben erg geïnteresseerd in deze zaken en ik deel mijn kennis graag. Mode volg ik op de voet en streetstyle foto's komen hier ook terecht!

Ik besloot samen te werken met een vriendin die zal schrijven over alle musthaves!
Met deze post wil ik jullie aansporen om deze blog geregeld te bezoeken.

Ik zit in mijn laatste jaar economie-moderne talen en daarna wil ik graag iets gaan studeren als journalistiek. Ik schrijf ook verhalen en het is zeker mijn passie geworden.

De oudere artikelen worden in een nieuw -en volwassener - jasje gegoten en al snel zullen er tal van nieuwe artikelen volgen.

Tot snel! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20:14 Gepost door Julie in Site: Over mij | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16 mei 2011

Anti-acnè wonder?

Ik zat wat forums te bezoeken en ik vond het en ik dacht: "Dit moet ik delen met mijn trouwe lezeressen!"

Dit schijnt vele meiden te helpen om acné te verminderen. Het kost slechts enkele euro's bij Kruidvat:

Het is algemeen bekend dat zink een product is dat goed werkt tegen puistjes, het wordt ook gebruikt tegen rode babybilletjes. Er zit geen vloeibare paraffine in, want dat is schadelijk. Het zijn dan ook natuurlijke ingrediënten.
Als je worstelt met acné, is dit het proberen waard. Laat het me weten, want er zijn vele meiden die zeer positief zijn over dit product.
naturalzinkzalf-500x500.jpg

19:22 Gepost door Julie in Beauty: Puistjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03 maart 2011

Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen bepalen de uitstraling van je gezicht, dus deze mooi epileren is een (pijnlijke) kunst. Hier wat tips: image.jpg

Voordien kun je de huid licht verdoven door enkele ijsblokjes tegen de te epileren zone houden.

De perfecte vorm tekenen vindt u door een potlood voor het puntje van de neus en het midden van uw oog te houden; op dit punt is de boog het hoogst. Hoe lang de wenkbrauw moet worden, kunt u meten door een potlood te plaatsen voor het puntje van de neus langs het einde van de ooghoek.

Ga vooral voorzichtig te werk. Trek met een vinger de huid strak voordat je het haartje met een pincet eruit haalt. Epileer de haartjes met de groeirichting mee, van beneden naar boven en van de binnenzijde naar de buitenzijde.

Haal alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen weg te halen, je vergroot de afstand tussen je oog en je wenkbrauw. Hierdoor zorg je voor een 'open blik'. Haal nooit ongewenste haartjes weg boven je wenkbrauw. Je loopt dan het risico dat je de vorm van je wenkbrauwen blijvend verandert.

Vergeet dit niet 's avonds te doen, want het kan zijn dat je huid wat rood staat. Na een aantal keer wordt je gelukkig quasi imuum tegen de pijn.

19:48 Gepost door Julie in Beauty: Gezicht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02 maart 2011

Buikspieroefeningen

draft_lens16846881module143711091photo_1294307299strakke_buikspieren_vrouw.jpgOokal is het nu nog ijskoud, de warme temperaturen komen eraan! En dan moeten we voorbereid zijn op bikini's, topjes etc. Dus hier zijn enkele buikspieroefeningen:

Trainen van de onderste buikspieren
Wil je de onderste buikspieren goed laten uitkomen?  Ga dan op je rug liggen met je benen recht omhoog.  Leg je handen onder je billen, en probeer je voeten steeds tien centimeter naar het plafond te duwen, zodat je bekken los komt van je handen.

Trainen van de schuine buikspieren
Ga op de vloer liggen met uw knieën gebogen en de voeten plat.  Uw knieën en voeten moeten zo’n 20 cm uit elkaar staan.  Reik met uw linkerhand langs de buitenkant van uw rechterknie.  Til tegelijkertijd uw rechtervoet van de grond en trek de rechterkant van het bekken naar u toe. 

Trainen van de bovenste buikspieren
Ga op uw rug op de grond liggen.  Leg uw kuiten op een niet te hoge stoel of kruk zodat uw knieën en heupen in een hoek van 90° liggen.  Uw voeten en knieën moeten 20 tot 30 cm uit elkaar staan.  Ga overeind zitten terwijl u probeert uw borst plat tegen uw dijen te leggen.

28 februari 2011

Tips tegen vet haar

Vet haar is niet zo aantrekkelijk, daarom een aantal tips om je haar zolang mogelijk fris te houden:

daily_routines_07.jpgHet veelvuldig kammen, borstelen en met de handen door het haar strijken zorgt er juist voor dat het vet van de hoofdhuid over het haar wordt verdeeld. Bij vet haar is het aan te raden dit zo min mogelijk te doen.

Vet haar heeft over het algemeen ook droge haarpunten omdat de benodigde vetten op de haarschacht door het vaker wassen van het haar ook weggewassen worden waardoor het haar uitdroogt. Was de hoofdhuid met een shampoo tegen vet haar of, wanneer je hierdoor irritaties opmerkt, met een neutrale shampoo. Masseer ook je hoofdhuid niet in tijdens het wassen. Gebruik niet te veel shampoo, een hoeveelheid van een eurostuk is genoeg.

19:21 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |