01 februari 2011

Foundation voor in de winter

Je hebt vast al wat meiden gezien met te donkere foundation of strepen in de winter. Dit komt omdat de kleur van je huid in de winter een paar tinten lichter is dan in de zomer. Maar naast de kleur, is de conditie van je huid ook anders.

Hydrateren is de boodschap!
Door wind, kou en de verschillen van temperatuur tussen binnen en buiten, droogt je huid sneller uit. Daarom is het sowieso verstandig om een foundation te gebruiken die hydrateert. Je kunt natuurlijk ook een volle dagcrème mengen met je foundation.

foundation.jpg

Test voor de kleur
De juiste kleur vind je niet door een foundation op je hand uit te proberen. Beter is het, om hem bij je kaaklijn aan te brengen en te kijken of de kleur niet te veel verschilt van je gezicht en nek. Echt hygiënisch is dat met een tester niet, dus een andere truc is om de kleur te testen op de binnenkant van je pols. Dat is een licht stukje huid, dat meestal overeen komt met de kleur van je gezicht en nek. 

SPF
In de zomer is een spf (Sun Protection Factor) erg belangrijk omdat er dan veel UVB-stralen zijn, die de huid verbranden. Zoals jullie wel weten verbrand je niet in de winter hier, maar zijn de stralen wel degelijk schadelijk. En van die stralen krijg je rimpels, nu hoef je je daar geen zorgen om te maken maar in de toekomst wel. Daarom is het niet verkeerd om voor een foundation of dagcrème te kiezen met een spf.


18:33 Gepost door Julie in Beauty: Make-up | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.