19 februari 2011

Gespleten haarpunten

Haarsplitsingen zijn een gevolg van een verandering van de keratine waaruit haar bestaat door blootstelling aan de zon, een slecht gebruik van de haardroger, inadequate haarverzorgingsproducten, een onevenwichtige voeding en vooral de natuurlijke slijtage van te lange haarschachten.
image.jpg
Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot gespleten haarpuntjes:
- vaak borstelen en kammen van het haar;
- droog haar/te weinig moisturizer;
- teveel hitte gebruiken op het haar (stijltang, droger etc.);
- botte scharen gebruiken om het haar mee te knippen;
- te strakke rubberen elastiekjes.

De meest radicale manier om af te rekenen met gespleten haar is natuurlijk een knipbeurt, waarbij je het haar afknipt of laat afknippen op ongeveer 2 à 3 cm boven de splitsing.  Men raadt in dit geval aan om één keer per maand het kapsel op te frissen.

Verder is het aangeraden om steeds een zachte (licht schuimende) shampoo te gebruiken die de haren ontziet en om wekelijks een soort heilzaam oliebad te voorzien door op het hoofd of enkel de haren en haarpunten een lauw mengsel aan te brengen van zachte amandelolie (100 ml), graankiemolie (50 ml), eigeel van 2 eieren en een soeplepel sojalecithine in poedervorm. Het mengsel moet men eerst bedekken met een warm bord zodat het gedurende 45 à 60 minuten kan werken alvorens er je haar mee te wassen. Sommige mensen raden het gebruik aan van oliën op basis van rozehout en sandelhout.

Een andere oplossing kan liggen in het herstellen van de haren dankzij herstellende conditioners die vermijden dat de splitsingen zich doorzetten.

Tenslotte is er nog een remedie die er eenvoudigweg in bestaat van de droge haren in de mayonaise te dopen, dit eventjes te laten intrekken om vervolgens de shampoo ter hand te nemen.

18:36 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.