26 februari 2011

Tips tegen statisch haar

Statisch haar, het is een heel irritant verschijnsel in de winter... Hier wat tips tegen statisch haar:

2psm2zb.jpg

Kammen

Gebruik geen plastic of metalen borstel, maar kies liever een borstel van nylon en varkenshaar. Als je eerst wat haarlak op je borstel of kam spuit en dan pas je haar kamt, wordt het nog minder snel statisch.

 

Verzorging

Droog haar wordt makkelijker statisch. Gebruik dus geen shampoos die je haar te veel uitdrogen, maar kies voor vochtinbrengende producten.

De juiste crèmespoeling kan je ook helpen. Ook zijn er verzorgende producten te koop die je op droog haar aanbrengt. Maar overdrijf niet met producten! 

 

Droogtrommeldoekjes

Er zijn doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt. Deze doekjes kunnen er ook voor zorgen dat je haar antistatisch wordt! Wrijf een doekje over je hoofd van haarwortel tot uiteindes.

Wax

Een beetje olie of wax kan ook helpen om je springerige haardos in bedwang te houden.

 

Statisch door muts

Je haar was nog niet statisch toen je je muts opdeed, maar nu je hem afdoet... Honderden haren staan rechtovereind. Om dit te voorkomen, spray je haarlak in je muts of op je sjaal. Zo kun je jezelf veilig in- en uitpakken.

 

Snelle oplossing

Niets bij de hand? Met water kom je ook een heel eind. Maak je handen nat en maak daarmee je haar lichtjes vochtig. Dit helpt echter maar heel even.

Mocht je handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.

15:37 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.