03 maart 2011

Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen bepalen de uitstraling van je gezicht, dus deze mooi epileren is een (pijnlijke) kunst. Hier wat tips: image.jpg

Voordien kun je de huid licht verdoven door enkele ijsblokjes tegen de te epileren zone houden.

De perfecte vorm tekenen vindt u door een potlood voor het puntje van de neus en het midden van uw oog te houden; op dit punt is de boog het hoogst. Hoe lang de wenkbrauw moet worden, kunt u meten door een potlood te plaatsen voor het puntje van de neus langs het einde van de ooghoek.

Ga vooral voorzichtig te werk. Trek met een vinger de huid strak voordat je het haartje met een pincet eruit haalt. Epileer de haartjes met de groeirichting mee, van beneden naar boven en van de binnenzijde naar de buitenzijde.

Haal alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen weg te halen, je vergroot de afstand tussen je oog en je wenkbrauw. Hierdoor zorg je voor een 'open blik'. Haal nooit ongewenste haartjes weg boven je wenkbrauw. Je loopt dan het risico dat je de vorm van je wenkbrauwen blijvend verandert.

Vergeet dit niet 's avonds te doen, want het kan zijn dat je huid wat rood staat. Na een aantal keer wordt je gelukkig quasi imuum tegen de pijn.

19:48 Gepost door Julie in Beauty: Gezicht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.