03 maart 2011

Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen bepalen de uitstraling van je gezicht, dus deze mooi epileren is een (pijnlijke) kunst. Hier wat tips: image.jpg

Voordien kun je de huid licht verdoven door enkele ijsblokjes tegen de te epileren zone houden.

De perfecte vorm tekenen vindt u door een potlood voor het puntje van de neus en het midden van uw oog te houden; op dit punt is de boog het hoogst. Hoe lang de wenkbrauw moet worden, kunt u meten door een potlood te plaatsen voor het puntje van de neus langs het einde van de ooghoek.

Ga vooral voorzichtig te werk. Trek met een vinger de huid strak voordat je het haartje met een pincet eruit haalt. Epileer de haartjes met de groeirichting mee, van beneden naar boven en van de binnenzijde naar de buitenzijde.

Haal alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen weg te halen, je vergroot de afstand tussen je oog en je wenkbrauw. Hierdoor zorg je voor een 'open blik'. Haal nooit ongewenste haartjes weg boven je wenkbrauw. Je loopt dan het risico dat je de vorm van je wenkbrauwen blijvend verandert.

Vergeet dit niet 's avonds te doen, want het kan zijn dat je huid wat rood staat. Na een aantal keer wordt je gelukkig quasi imuum tegen de pijn.

19:48 Gepost door Julie in Beauty: Gezicht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15 februari 2011

Schoonheidsmaskers

Schoonheidsmaskers zijn best wel belangerijk in de huidverzorging. Minimum één keer per maand je huid verwennen met een maskertje verricht wonderen! Je kan er natuurlijk zelf één maken maar je kunt ze net zo eenvoudig kopen in de winkel. Ikzelf heb het Mango-Meloen masker van Dr. Van Den Hoog

honing.jpg

Nivea's honingmasker 2,69 euro
1,89.jpgZee algenmasker van Dr. Van Den Hoog 1,89 euro


2,09 choco.jpg


Chocolademasker van Dr. Van Den Hoog 2,09 euro2,09 mango meloen.jpg


Mango-Meloenmasker van Dr. Van Den Hoog 2,08 euro

18:45 Gepost door Julie in Beauty: Gezicht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04 februari 2011

Gezichtsmassage

Dat een massage erg fijn kan zijn is natuurlijk overbodig om te vertellen. Zowel lichaam als geest krijgen hierdoor een oppepper: de betere bloedcirculatie zorgt ervoor dat voedingsstoffen sneller terecht komen in de huid.

facial.jpg

Ook kun je hierdoor geestelijk heerlijk ontspannen. Het is dan ook beslist geen vervelend nieuws dat beautyproducten gelinkt aan gezichtsmassage een trend lijken te worden...

Hoe breng jij je dag- en nachtcrème eigelijk aan? Ik doe het zo, ik verdeel mijn dagcrème in puntjes op mijn gezicht: 1 op mijn beide wangen, kin, voorhoofd, neus en dan in cirkelvormige bewegingen opensmeren en achteraf licht 'tokkelen' op mijn huis want dan, heb ik gehoord, trekt het sneller in. Neem 's morgens wat meer tijd om je dagcrème wat beter in te masseren. En 's avonds dan je nachtcrème natuurlijk.

20:01 Gepost door Julie in Beauty: Gezicht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12 oktober 2008

Cosmetica

Tips voor de reiniging van je gezicht

 

tips,schoonheid,gezicht,masker,cosmetica,huid,t,producten,peelinggezichtsreiniging
Bezuinigen
Je doet langer met je reinigingsmelk en lotion als je het wattenschijfje door midden trekt waardoor je 2 lagen hebt. Hierdoor is het wattenschijfje dunner, heb je minder lotion of reinigingsmelk nodig en doe je 2 keer zo lang met je wattenschijfjes.

Stomen met handdoek
De huid van je gezicht kun je ook stomen zonder dat je boven een pan met kokend water moet hangen. Maak een handdoek nat met heel heet water, wring dit uit (auw), vouw de handdoek dubbel en leg deze in een U vorm over je gezicht heen zodat je nog kan ademhalen. Blijf vervolgens 5 tot 10 minuten liggen. Door de damp gaan je poriën openstaan waardoor een crème of masker beter zijn werk kan doen.

Babywatten voor gevoelige huid
Bij een hele gevoelige huid is het beter de huid te reinigen met babywatten i.p.v. wattenschijfjes. Deze babywatten zijn speciaal samengesteld voor een tere huid en bevatten minder scherpe vezels. Hierdoor raakt de huid minder snel geïrriteerd en beschadigd.

Intensief masker
Het masker doet beter haar werk als er na het aanbrengen een warme handdoek over je gezicht legt. Door de warmte gaan de poriën openstaan zodat het masker dieper doordringt in je huid.

Vergeet je hals niet
Je hals heeft evenveel verzorging nodig als je gezicht. Het is belangrijk de hals op dezelfde manier te reinigen en te verzorgen als je gezicht. Je ziet vaak oudere mensen met een gave gezichtshuid maar met een nek vol met rimpels. Zorg ervoor dat dit jou niet overkomt.                 

24 juli 2008

Huidverzorging

Verzorg je huid:

Om de huid goed te kunnen verzorgen is het essentieel om te weten wat voor huidtype je hebt. Je huidtype kan in de loop der jaren veranderen door factoren als ouderdom, stress, gemoedstoestand en klimaatwisselingen. De huid is over het algemeen te verdelen over de volgende 4 huidtypes:

Droge huid
Bij een droge huid produceert de huid onvoldoende talg. Hierdoor voelt een droge huid vaak trekkerig aan en is soms bedekt met schilfertjes. De droge huid is snel geïrriteerd en heeft daarom ook snel last van rode vlekken of couperose. Een droge huid veroorzaakt snel rimpels, het is daarom belangrijk deze huid goed te verzorgen.
Verzorging: Reinig de droge huid met een vette reinigingsmelk en gebruik een alcoholvrije lotion. Gebruik een nachtcrème met kalmerende ingrediënten en celactiverende stoffen. De dagcrème moet de huid hydrateren en beschermen met een zonnefactor. Het is goed deze huid 1 x per week te scrubben en een hydraterend of kalmerend masker te gebruiken. Zorg ook voor een goede hydraterende oogcrème om vroegtijdige rimpels te voorkomen.

Normale huid
De normale huid ziet er vaak fris en soepel uit en heeft weinig last van problemen zoals pukkeltjes of rode vlekken. Het lijkt alsof de normale huid weinig verzorging nodig heeft, desondanks doe je er verstandig aan om de normale huid goed te verzorgen.
Verzorging: Reinig de huid met een reinigingsmelk en een alcoholvrije lotion. Gebruik een voedende nachtcrème en gebruik overdag een hydraterende crème met een beschermingsfactor tegen de zon.
Door 1 x per week de huid te scrubben en een vochtinbrengend masker te gebruiken is deze huid optimaal verzorgd.

Vette huid
De vette huid is kenmerkend door de overactieve talgklieren. Door de overmatige productie van talg ziet de vette huid er vaak vettig uit en glimt. De poriën van de vette huid zijn vaak groot en daardoor ook duidelijk zichtbaar. Wanneer de poriën verstopt raken heb je al snel last van mee-eters en puistjes. Een voordeel van de vette huid is dat deze minder snel rimpels krijgt.
Verzorging: De vette huid moet goed gereinigd worden om puistjes en mee-eters te voorkomen. Je kunt deze huid dan ook het beste reinigen met een goede facewash. Het gebruik van een lotion met een klein percentage alcohol verkleint de poriën. Omdat ’s nachts de talgklieren het meest actief zijn, kun je het beste een nachtcrème met een talgregulerende werking gebruiken. Gebruik altijd een dagcrème met een zonnefactor maar let er ook op dat de dagcrème een antibacteriële werking heeft. De vette huid kun je 2 x per week scrubben, ook is er veel baat bij een reinigend masker dat je 2 x per week kunt gebruiken.

Gecombineerde huid
De gecombineerde huid is een combinatie van een droge en een vette huid. Het vette gedeelte bevindt zich voornamelijk op de T-zone. Onder de T-zone wordt verstaan het voorhoofd, de neus en de kin. Rondom de ogen en op de wangen is de huid droog.
Verzorging: De gecombineerde huid kun je zowel met een facewash als met een reinigingsmelk reinigen. Zorg ervoor dat je een goede nachtcrème gebruikt omdat de huid ’s nachts beter stoffen opneemt. Gebruik een dagcrème voor de gecombineerde huid en let erop dat deze je huid hydrateerd en beschermt tegen de zon. Naast het gebruik van een hydraterend masker is het ook verstandig een reinigend masker op de T-zone te gebruiken.