28 februari 2011

Tips tegen vet haar

Vet haar is niet zo aantrekkelijk, daarom een aantal tips om je haar zolang mogelijk fris te houden:

daily_routines_07.jpgHet veelvuldig kammen, borstelen en met de handen door het haar strijken zorgt er juist voor dat het vet van de hoofdhuid over het haar wordt verdeeld. Bij vet haar is het aan te raden dit zo min mogelijk te doen.

Vet haar heeft over het algemeen ook droge haarpunten omdat de benodigde vetten op de haarschacht door het vaker wassen van het haar ook weggewassen worden waardoor het haar uitdroogt. Was de hoofdhuid met een shampoo tegen vet haar of, wanneer je hierdoor irritaties opmerkt, met een neutrale shampoo. Masseer ook je hoofdhuid niet in tijdens het wassen. Gebruik niet te veel shampoo, een hoeveelheid van een eurostuk is genoeg.

19:21 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26 februari 2011

Tips tegen statisch haar

Statisch haar, het is een heel irritant verschijnsel in de winter... Hier wat tips tegen statisch haar:

2psm2zb.jpg

Kammen

Gebruik geen plastic of metalen borstel, maar kies liever een borstel van nylon en varkenshaar. Als je eerst wat haarlak op je borstel of kam spuit en dan pas je haar kamt, wordt het nog minder snel statisch.

 

Verzorging

Droog haar wordt makkelijker statisch. Gebruik dus geen shampoos die je haar te veel uitdrogen, maar kies voor vochtinbrengende producten.

De juiste crèmespoeling kan je ook helpen. Ook zijn er verzorgende producten te koop die je op droog haar aanbrengt. Maar overdrijf niet met producten! 

 

Droogtrommeldoekjes

Er zijn doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt. Deze doekjes kunnen er ook voor zorgen dat je haar antistatisch wordt! Wrijf een doekje over je hoofd van haarwortel tot uiteindes.

Wax

Een beetje olie of wax kan ook helpen om je springerige haardos in bedwang te houden.

 

Statisch door muts

Je haar was nog niet statisch toen je je muts opdeed, maar nu je hem afdoet... Honderden haren staan rechtovereind. Om dit te voorkomen, spray je haarlak in je muts of op je sjaal. Zo kun je jezelf veilig in- en uitpakken.

 

Snelle oplossing

Niets bij de hand? Met water kom je ook een heel eind. Maak je handen nat en maak daarmee je haar lichtjes vochtig. Dit helpt echter maar heel even.

Mocht je handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.

15:37 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19 februari 2011

Gespleten haarpunten

Haarsplitsingen zijn een gevolg van een verandering van de keratine waaruit haar bestaat door blootstelling aan de zon, een slecht gebruik van de haardroger, inadequate haarverzorgingsproducten, een onevenwichtige voeding en vooral de natuurlijke slijtage van te lange haarschachten.
image.jpg
Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot gespleten haarpuntjes:
- vaak borstelen en kammen van het haar;
- droog haar/te weinig moisturizer;
- teveel hitte gebruiken op het haar (stijltang, droger etc.);
- botte scharen gebruiken om het haar mee te knippen;
- te strakke rubberen elastiekjes.

De meest radicale manier om af te rekenen met gespleten haar is natuurlijk een knipbeurt, waarbij je het haar afknipt of laat afknippen op ongeveer 2 à 3 cm boven de splitsing.  Men raadt in dit geval aan om één keer per maand het kapsel op te frissen.

Verder is het aangeraden om steeds een zachte (licht schuimende) shampoo te gebruiken die de haren ontziet en om wekelijks een soort heilzaam oliebad te voorzien door op het hoofd of enkel de haren en haarpunten een lauw mengsel aan te brengen van zachte amandelolie (100 ml), graankiemolie (50 ml), eigeel van 2 eieren en een soeplepel sojalecithine in poedervorm. Het mengsel moet men eerst bedekken met een warm bord zodat het gedurende 45 à 60 minuten kan werken alvorens er je haar mee te wassen. Sommige mensen raden het gebruik aan van oliën op basis van rozehout en sandelhout.

Een andere oplossing kan liggen in het herstellen van de haren dankzij herstellende conditioners die vermijden dat de splitsingen zich doorzetten.

Tenslotte is er nog een remedie die er eenvoudigweg in bestaat van de droge haren in de mayonaise te dopen, dit eventjes te laten intrekken om vervolgens de shampoo ter hand te nemen.

18:36 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03 februari 2011

Gezond haar in de winter

In de winter krijgt ons haar veel te verduren: het slechte weer, verwarming...
Daarom is het belangrijk je haar goed te verzorgen in de winter. Aan de hand van deze tips zal je haar, ook in de winter, er prachtig uitzien.

image.jpg

Gebruik na elke shampoobeurt automatisch een conditioner.
2. Twee shampoobeurten na elkaar, zoals bij de kapper, is helemaal niet nodig. Aan één beurt heb je zeker genoeg.
3. Laat je haar ook niet te lang in contact met de shampoo. Spoel het meteen na het wassen.
4, Hou je wel aan de instructies voor de conditioner of elke andere lotion die u na de shampoo aanbrengt. Laat die er dus zo lang op als aangegeven, maar ook niet langer.
5. Gebruik één keer per week een verzorgend haarmasker dat geschikt is voor jouw haartype.
6. Als u een douche neemt, mijd dan te heet water, ook op uw hoofd. Ideaal is om uw shampoo met lauw water te gebruiken en te spoelen met (relatief) koud water.
7. Mijd in de winter toestellen die warmte geven en vooral dan haardrogers. Als je toch niet anders kunt, zet dan de temperatuur van je droger niet te hoog. Hou de droger ook niet te dicht bij jouw hoofdhuid.
8. Verwarm jouw woning op een gezellige, maar niet te hoge temperatuur.
9. Zorg voor een voldoende vochtigheidsgraad in de kamers. Dat kan met een speciaal toestel of gewoon met bakjes water op de verwarming.
10. Mijd kapsels waarbij het haar getrokken wordt of te dicht opeen zit (strak knotje, paardenstaart).
11. Masseer uw hoofdhuid regelmatig om de doorbloeding van jouw hoofdhuid te bevorderen.
12. Voor een glanzend effect: breng één of twee keer per maand wat arganolie aan op jouw haar, van de hoofdhuid tot de punten. Laat de hele nacht inwerken. Je haar zal zachter zijn en mooier glanzen.
13. Bescherm je haar bij slecht weer door bijvoorbeeld een kap op te zetten. Mijd wel mutsen die te veel op het hoofd drukken en dus ook op het haar.

18:42 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07 september 2008

Volume in je haar.

Tips voor meer volume


Voorover buigen voor meer volume in je haar

Je krijgt meer volume in je haar door het hoofd voorover te buigen wanneer je het föhnt. Je zult versteld staan van het volume als je weer overeind komt.

Volumeshampoo
Gebruik voor meer volume een volumeshampoo. Deze shampoo bevat vaak keratine, dit is een ingrediënt dat zich aan het haar hecht en het haar daardoor dikker maakt. Let erop dat je de shampoo goed uitspoelt. Shampooresten kunnen het haar verzwaren waardoor je weer minder volume krijgt.

Krullen
Als je meer krullen wilt kun je het haar samenknijpen als het haar nog nat is. Door je haar op deze manier te föhnen krijg je meer krullen. Dit is alleen mogelijk als je al krullen hebt of een slag in je haar.

Mousse
Mousse kun je het beste aanbrengen op haar dat nog net niet droog is. Doordat de mousse een laagje om je haar vormt krijg je meer volume.

Touperen
Je haren touperen is niet iets om dagelijks te doen, het is n.l. slecht voor het haar. Toupeer alleen de lokken aan de binnenkant van je hoofd. Toupeer je haar lok voor lok en spuit er telkens wat haarlak op.

Laagjes
Als je meer volume in je haar wilt is het verstandig je haar in laagjes te knippen. Het haar wordt zo minder zwaar waardoor je haar meer volume krijgt.

19:35 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25 juli 2008

Beauty: Haarkleuring

Tips voor je haar te verven!

Je haren bij de kapper laten verven is vaak een dure aangelegenheid. Je kunt je haar heel eenvoudig thuis verven, helemaal als je een egale haarkleur wilt bereiken.

Stap 1. Nadenken
Bedenk goed of je een permanente of tijdelijke haarkeur wilt voordat je een product gaat kopen. Kies een kleur die goed bij de huidtint past en bedenk dat een donkere haarkleur de gezichtuitdrukking harder maakt in tegenstelling tot een lich

tere haarkleuring die de uitdrukking van je gezicht zachter maakt. Verf je haar niet net voor een belangrijke avond, na het verven kan je haar n.l. nog naar de haarkleuring ruiken.

Stap 2. Aanschaf kleurproduct

Wanneer je een kleuring gaat uitzoeken kijk je altijd naar de lokjes op het schap of in de mappen met kleurlokjes. De lokjes geven het beste beeld van de haarkleur. Kijk op de verpakking of de haarkleuring geschikt is voor de haarkleur die je op dat moment hebt en of dit invloed heeft op de kleur. Soms moet het haar eerst ontkleurd worden, dit is net als blondering slecht voor het haar. Heb je lang en dik haar dan kun het beste 2 verpakkingen kopen. Koop ook een potje vaseline en een haarverfkwast als je dit niet in huis hebt.

kleur,haar,nieuw,haarkleur,verven,kleuren,haarkleuring,haar verven


Stap 3. Voorbereiding
Voordat je gaat beginnen dien je het een en ander voor te bereiden. Zorg ervoor dat je oude kleding aanhebt en een donkere handdoek klaar legt. Daarnaast is het ook verstandig andere handdoeken en badmatjes uit de badkamer te verwijderen om te voorkomen dat deze onder de verf komen te zitten.

 

Zorg ervoor dat je een klokje, oud bakje en een kam bij de hand hebt en haal alle onderdelen uit de verpakking en leg deze klaar. Check altijd voor de zekerheid of de kleurnummers overeenkomen met de verpakking. Om te voorkomen dat de haarkleuring in de huid trekt is het heel belangrijk de huid bij de haargrens in te smeren met vaseline. Zorg er ook voor dat je wattenschijfjes en een goede reinigingsmelk klaarlegt, als de haarkleuring op de huid komt dien je dit zo snel mogelijk weg te halen omdat het anders in de huid trekt.

 


Stap 4. Haarkleuring mengen
Je bent nu perfect voorbereidt op het echte werk. De haarkleuring dien je in de meeste gevallen te mengen en daarna goed te schudden. Zorg ervoor dat het dopje goed vastzit en dat het product zorgvuldig geschud wordt om een egaal effect te bereiken. Het dopje dien je meteen na het schudden af te knippen. Trek nu de handschoenen aan en leg de handdoek over je schouders.

Stap 5. Aanbrengen van de haarkleuring
Het haar wordt voor de eerste keer geverfd: De haarverf breng je aan met de opbrengflacon op de hoofdhuid en werk vanuit daar naar de punten toe. Door wat verf in het bakje te doen kun je met de haarverfkwast eenvoudig het haar bij de haargrens behandelen. Dit is belangrijk omdat je anders al uitgroei hebt net na het kleuren. Zorg ervoor dat je de haarkleuring heel goed over het haar verdeeld en ga bij twijfel met de kam door het haar. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen, stop dus ook pas als er echt van overtuigd bent dat je he

t niet beter had kunnen doen. Let goed op de tijd en de inwerktijd van de haarverf en laat het nooit te lang zitten omdat dit slecht is voor het haar.

Uitgroeibehandeling bij reeds gekleurd haar: Is je haar al eerder geverfd in dezelfde haarkleur dan is het onnodig je haar helemaal opnieuw te verven. Je dient daarom eerst de uitgroei bij te werken. Dit kun je het beste doen door het mengsel in een bakje te doen en met behulp van de haarverfkwast de uitgroei te behandelen. Gebruik nooit meer dan 2/3 van de vloeistof, de rest dien je alsnog aan te brengen over de rest van het haar. Op de verpakking staat altijd de tijd hoe lang je het moet laten inwerken voordat je de rest aanbrengt over het gehele haar.
kleur,haar,nieuw,haarkleur,verven,kleuren,haarkleuring,haar verven


Stap 6. Grondig uitspoelen
Nadat de inwerktijd verstreken is dien je het haar een beetje nat te maken en te masseren waardoor de haarverf gaat schuimen. Daarna spoel je het zo grondig uit dat het water dat ervan af komt geen

 enkele kleur meer vertoont. Wanneer je het haar graag wilt wassen gebruik dan een beetje milde shampoo.

 

Stap 7. Nabehandeling
In de verpakking tref je meestal ook een nabehandeling aan. Gebruik deze altijd omdat het je haar weer in balans brengt. Op de verpakking staat hoe lang je dit moet laten inwerken.

Stap 8. Wees voorzichtig
Het liefst wil je nu meteen je haar föhnen om te kijken hoe de kleur is geworden. Doe dit niet. Het haar is nu gevoeliger dan normaal, vermijdt daarom ook de zon of chloorbaden. Wanneer je de haren een donkere kleur hebt gegeven is het verstandig je hoofdkussen de eerste nacht te bedekken om te voorkomen dat de kleur afgeeft op je dekbed.