16 mei 2011

Anti-acnè wonder?

Ik zat wat forums te bezoeken en ik vond het en ik dacht: "Dit moet ik delen met mijn trouwe lezeressen!"

Dit schijnt vele meiden te helpen om acné te verminderen. Het kost slechts enkele euro's bij Kruidvat:

Het is algemeen bekend dat zink een product is dat goed werkt tegen puistjes, het wordt ook gebruikt tegen rode babybilletjes. Er zit geen vloeibare paraffine in, want dat is schadelijk. Het zijn dan ook natuurlijke ingrediënten.
Als je worstelt met acné, is dit het proberen waard. Laat het me weten, want er zijn vele meiden die zeer positief zijn over dit product.
naturalzinkzalf-500x500.jpg

19:22 Gepost door Julie in Beauty: Puistjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10 februari 2011

Hoe ontstaat een puist?

Voor je ze kunt bestrijden moet je natuurlijk weten hoe een jeugdpuist ontstaan.

10945503.jpg

In onze huid zitten miljoenen talgkliertjes. Die produceren talg, een olieachtige stof die de bovenste laag van je huid soepel houdt en beschermt tegen uitdroging. Die talgkliertjes zitten vooral op je gezicht, schouders, borst en rug. De talg komt door kleine openingen in de huid, de poriën, naar buiten. In de puberteit gaan die kliertjes meer talg produceren. Daardoor blijven afschilferende huidcellen aan elkaar kleven. Ze vormen een propje dat het afvoerkanaaltje verstopt. De vettige talg hoopt zich op en er ontstaat een meeëter (comedo). Je ziet dan een geelwit bobbeltje op je huid ter grootte van een speldenknop. Wanneer zo'n pukkeltje groter wordt, kan de opening groter worden. Er ontstaat dan een open comedo te herkennen aan een zwart puntje. Blijft de talgproductie doorgaan, terwijl het afvoer gangetje dichtzit, dan kun je grote rode of gele ontstoken puistjes krijgen. Puistjes ontstaan door een combinatie van niet goed werkende talgkliertjes, mannelijke hormonen (ook bij meisjes en vrouwen!) en bacteriën.
Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen.
Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van "jeugdpuistjes" hebben.

18:57 Gepost door Julie in Beauty: Puistjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |