26 februari 2011

Tips tegen statisch haar

Statisch haar, het is een heel irritant verschijnsel in de winter... Hier wat tips tegen statisch haar:

2psm2zb.jpg

Kammen

Gebruik geen plastic of metalen borstel, maar kies liever een borstel van nylon en varkenshaar. Als je eerst wat haarlak op je borstel of kam spuit en dan pas je haar kamt, wordt het nog minder snel statisch.

 

Verzorging

Droog haar wordt makkelijker statisch. Gebruik dus geen shampoos die je haar te veel uitdrogen, maar kies voor vochtinbrengende producten.

De juiste crèmespoeling kan je ook helpen. Ook zijn er verzorgende producten te koop die je op droog haar aanbrengt. Maar overdrijf niet met producten! 

 

Droogtrommeldoekjes

Er zijn doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt. Deze doekjes kunnen er ook voor zorgen dat je haar antistatisch wordt! Wrijf een doekje over je hoofd van haarwortel tot uiteindes.

Wax

Een beetje olie of wax kan ook helpen om je springerige haardos in bedwang te houden.

 

Statisch door muts

Je haar was nog niet statisch toen je je muts opdeed, maar nu je hem afdoet... Honderden haren staan rechtovereind. Om dit te voorkomen, spray je haarlak in je muts of op je sjaal. Zo kun je jezelf veilig in- en uitpakken.

 

Snelle oplossing

Niets bij de hand? Met water kom je ook een heel eind. Maak je handen nat en maak daarmee je haar lichtjes vochtig. Dit helpt echter maar heel even.

Mocht je handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.

15:37 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25 februari 2011

How to: Smokey Eyes

Smokey eyes kunnen op elke gelegenheid en zijn altijd smoking hot! Hier een leer je hoe je stap voor stop smokey eyes maakt:

smokey%20eyes.jpg


Stap 1

Breng eerst wat foundation en daarna wat losse poeder aan op je oogleden. Hierdoor voorkom je dat de oogschaduw uit gaat lopen.

Stap 2

Zet met een zwart kohlpotlood heel strak een lijntje langs het bovenste ooglid. Vervaag het lijntje met je vinger of een wattenstaafje; van donker naar licht.

Stap 3

Breng vervolgens een donkere kleur oogschaduw aan op het vervaagde oogpotloodlijntje, bijvoorbeeld grijs of zwart. Vervaag de oogschaduw vanaf de wimperinplant van donker naar bijna niets. Dus van het bewegende ooglid tot aan de arcadeboog (het lichtste deel).

Stap 4

Op de arcadeboog kun je nog een lichtere kleur oogschaduw aanbrengen. Het geheim van de smokey eyes is dat de kleur het donkerst is tegen de wimperrand en dat deze kleur vervaagt over het bewegende ooglid naar bijna niets.

Stap 5

Zorg ervoor dat je wenkbrauwen mooi in model zitten. Krul je wimpers met een wimpertang en breng zwarte mascara aan. Voor een échte glamourous look kies je nepwimpers

20:40 Gepost door Julie in Beauty: Make-up | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24 februari 2011

How to: lipgloss maken

Lipgloss is een beautyproduct die je standaard in je handtas hebt. Hoe leuk lijkt het dan wel niet om je eigen persoonlijke lipgloss te hebben? Mix and match met kleuren en maak je eigen, unieke lipgloss volgens deze stappen:

Wat heb je nodig:

- Vaseline

vaseline1.jpg

- Leuke kleur oogschaduw
oogschaduw.jpg- Leeg potje 

Hoe maak je het:

1) Zorg dat je oogschaduw in poedervorm is, en anders máák je er los poeder van.

2) Doe het oogschaduwpoeder in het potje.

3) Doe er wat vaseline bij tot het net niet vol is.

4) Roer het een beetje zodat het een soort vaseline met kleur wordt.

5) Doe het in de diepvries.

6) Laat het een dagje staan.

7) Haal het eruit, en smeren maar!

23 februari 2011

Jaloezie

Jaloezie is een niet zo mooie eigenschap, en ook niet erg makkelijk om er vanaf te geraken, maar misschien helpen deze woorden een beetje.

media_xl_797027.jpg

Jaloezie in een relatie

Wel, hij heeft voor jou gekozen en niet voor dat rondborstige blondje uit zijn klas. Jongens kijken nu eenmaal graag naar vrouwelijk schoon maar meer ook niet. Als ze een lief zoeken zoeken ze naar iemand die meer dan aantrekkelijk is.

Jaloezie in een vriendschap

Vind je je vriendin knapper, populairder of slimmer dan jou? Dan ben je eigenlijk niet 'jaloers', maar heb je een gebrek aan zelfvertrouwen. Je moet jezelf leren aanvaarden zoals je bent, ookal kan je dat nu nog niet, later zul je jezelf accepteren.

Jaloezie in het algemeen

Word je al meteen jaloers als er een 'leuker' meisje dan jou passeert? Dan overmeestert het groene monster jou volledig!

Hier 10 tips tegen afgunst:

Tip 1

Relativeer! Bedenk dat niemand de beste, leukste of knapste kan zijn en jij dus ook niet. Verwacht dat dan ook niet van jezelf, dat doet een ander ook niet.

Tip 2

Werk aan je zelfvertrouwen, want onzekerheid is de grootste 'jaloezievoeder'. Je bent dan misschien niet de beste, leukste of knapste ter wereld, je bent wel uniek en hebt kwaliteiten genoeg om de moeite waard te zijn.

Tip 3

Stel jezelf de vraag: waarom ben ik jaloers? Gaat het om iets dat een ander heeft en jij niet? Bekijk dan eens wat het is dat je zou willen en hoe je datgene zou kunnen bereiken. Wees wel realistisch in het stellen van je doelen. Een mooie auto of leuke baan moet lukken, maar een maatje 34 terwijl je altijd maat 42 hebt, is misschien niet hetgeen je zou moeten nastreven. Het zou je waarschijnlijk niet eens gelukkiger maken.

Tip 4

Accepteer en wees blij met de verschillen tussen mensen. De één is goed in sport, de ander kan goed schilderen. Als iedereen hetzelfde was, zou de wereld maar saai zijn. Dan ambieerde iedereen hetzelfde, viel iedereen op dezelfde personen en was jij niet uniek.

Tip 5

Bedenk dat iedereen zijn onzekerheden heeft. Jij bent misschien jaloers op een vriendin met een gelukkig gezinsleven, terwijl die vriendin jouw succesvolle carrière benijdt.

Tip 6

Een ander proberen te veranderen is zinloos en wekt alleen maar irritatie op. Begin bij jezelf en zwelg vooral niet in zelfmedelijden. Ben je ongelukkig met je huidige situatie? Wat kan er dan voor zorgen dat je wel gelukkig wordt?

Of dit nu betekent dat je een relatie moet verbreken, een andere baan moet zoeken of nog beter je best moet doen om volgende keer wel een promotie te krijgen, dat is aan jou. Als het je maar gelukkiger maakt.

Tip 7

Als je gelukkig en zelfverzekerd bent, heb je ook geen reden om jaloers te zijn!

19:04 Gepost door Julie in Lifestyle: Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19 februari 2011

Gespleten haarpunten

Haarsplitsingen zijn een gevolg van een verandering van de keratine waaruit haar bestaat door blootstelling aan de zon, een slecht gebruik van de haardroger, inadequate haarverzorgingsproducten, een onevenwichtige voeding en vooral de natuurlijke slijtage van te lange haarschachten.
image.jpg
Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot gespleten haarpuntjes:
- vaak borstelen en kammen van het haar;
- droog haar/te weinig moisturizer;
- teveel hitte gebruiken op het haar (stijltang, droger etc.);
- botte scharen gebruiken om het haar mee te knippen;
- te strakke rubberen elastiekjes.

De meest radicale manier om af te rekenen met gespleten haar is natuurlijk een knipbeurt, waarbij je het haar afknipt of laat afknippen op ongeveer 2 à 3 cm boven de splitsing.  Men raadt in dit geval aan om één keer per maand het kapsel op te frissen.

Verder is het aangeraden om steeds een zachte (licht schuimende) shampoo te gebruiken die de haren ontziet en om wekelijks een soort heilzaam oliebad te voorzien door op het hoofd of enkel de haren en haarpunten een lauw mengsel aan te brengen van zachte amandelolie (100 ml), graankiemolie (50 ml), eigeel van 2 eieren en een soeplepel sojalecithine in poedervorm. Het mengsel moet men eerst bedekken met een warm bord zodat het gedurende 45 à 60 minuten kan werken alvorens er je haar mee te wassen. Sommige mensen raden het gebruik aan van oliën op basis van rozehout en sandelhout.

Een andere oplossing kan liggen in het herstellen van de haren dankzij herstellende conditioners die vermijden dat de splitsingen zich doorzetten.

Tenslotte is er nog een remedie die er eenvoudigweg in bestaat van de droge haren in de mayonaise te dopen, dit eventjes te laten intrekken om vervolgens de shampoo ter hand te nemen.

18:36 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16 februari 2011

Wat moet er in je tas?

Wat zit er doorgaans in jou handtas? Hieronder staan enkele spullen die je voorbereiden op elke situatie.

image.jpg


1. Vaseline/Lipbalsem/Handcrème

Die staan onder dezelfde categorie omdat vaseline én lippenbalsem én handcrème is, maar je kunt ook aparte productjes meenemen natuurlijk. Dit is best wel belangerijk want gebarste lippen zijn no good als je opeens een mooie jongen tegenkomt. En droge handen zijn erg ongemakkelijk.

2. Watertje

Water is natuurlijk gezond en dorstlessend maar het is ook een beautyproduct voor een gezonde huid e.d.
Ik heb het altijd bij de hand.

3. Reinigingsdoekjes

Als je mascara uitloopt of een ander beautyprobleem is het altijd handig om reinigingsdoekjes bij te hebben want dan kun je die uitgelopen mascara zo wegwerken.

4. Tandenstokers

Hmm... Dat broodje heeft gesmaakt maar het heeft duidelijk z'n sporen nagelaten... Met een tandenstoker kun je die restjes sla zo van tussen je tanden verwijderen. Probleem opgelost!

5. Spiegeltje-en-borsteltje-in-een

Je kent het wel, aan de ene kant een spiegel en de andere kant een borstel. Je kunt het natuurlijk ook apart meenemen maar dit vind ik persoonlijk handiger. Altijd handig om een kleine haarcheck te doen en in geval dat je haar slecht ligt, kam je het in het goede model!

18:59 Gepost door Julie in Beauty: Tips | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15 februari 2011

Schoonheidsmaskers

Schoonheidsmaskers zijn best wel belangerijk in de huidverzorging. Minimum één keer per maand je huid verwennen met een maskertje verricht wonderen! Je kan er natuurlijk zelf één maken maar je kunt ze net zo eenvoudig kopen in de winkel. Ikzelf heb het Mango-Meloen masker van Dr. Van Den Hoog

honing.jpg

Nivea's honingmasker 2,69 euro
1,89.jpgZee algenmasker van Dr. Van Den Hoog 1,89 euro


2,09 choco.jpg


Chocolademasker van Dr. Van Den Hoog 2,09 euro2,09 mango meloen.jpg


Mango-Meloenmasker van Dr. Van Den Hoog 2,08 euro

18:45 Gepost door Julie in Beauty: Gezicht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |