10 februari 2011

Hoe ontstaat een puist?

Voor je ze kunt bestrijden moet je natuurlijk weten hoe een jeugdpuist ontstaan.

10945503.jpg

In onze huid zitten miljoenen talgkliertjes. Die produceren talg, een olieachtige stof die de bovenste laag van je huid soepel houdt en beschermt tegen uitdroging. Die talgkliertjes zitten vooral op je gezicht, schouders, borst en rug. De talg komt door kleine openingen in de huid, de poriën, naar buiten. In de puberteit gaan die kliertjes meer talg produceren. Daardoor blijven afschilferende huidcellen aan elkaar kleven. Ze vormen een propje dat het afvoerkanaaltje verstopt. De vettige talg hoopt zich op en er ontstaat een meeëter (comedo). Je ziet dan een geelwit bobbeltje op je huid ter grootte van een speldenknop. Wanneer zo'n pukkeltje groter wordt, kan de opening groter worden. Er ontstaat dan een open comedo te herkennen aan een zwart puntje. Blijft de talgproductie doorgaan, terwijl het afvoer gangetje dichtzit, dan kun je grote rode of gele ontstoken puistjes krijgen. Puistjes ontstaan door een combinatie van niet goed werkende talgkliertjes, mannelijke hormonen (ook bij meisjes en vrouwen!) en bacteriën.
Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen.
Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van "jeugdpuistjes" hebben.

18:57 Gepost door Julie in Beauty: Puistjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08 februari 2011

Duotone lippen

duotone%20lippen1.jpgDe make-up artiesten weten ons keer op keer te verrassen met de raarste trends. Gespot in Beautyland: duotone lippen.  M.A.C. bedacht deze trend.

Hoe maak je duotone lippen?
Kies 2 kleuren lippenstift die jij leuk vindt maar zorg dat de kleuren dicht bij elkaar liggen bijvoorbeeld donkerroze en lichtroze. Dan ga je van donkerroze naar lichtroze of omgekeerd.

 

18:32 Gepost door Julie in Beauty: Make-up | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07 februari 2011

Uggs

Uggs zijn lekker warm en je ziet ze overal. De prijs ligt nogal hoog, maar deze staan hoe dan ook op mijn verlanglijstje. Ziehier mijn favorieten:

Bailey Button.jpg
Bailey ButtonClassic Short.jpg
Classic ShortClassic Cardy.jpg
Classic Cardy
18:53 Gepost door Julie in Fashion: Wat is In? | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04 februari 2011

Gezichtsmassage

Dat een massage erg fijn kan zijn is natuurlijk overbodig om te vertellen. Zowel lichaam als geest krijgen hierdoor een oppepper: de betere bloedcirculatie zorgt ervoor dat voedingsstoffen sneller terecht komen in de huid.

facial.jpg

Ook kun je hierdoor geestelijk heerlijk ontspannen. Het is dan ook beslist geen vervelend nieuws dat beautyproducten gelinkt aan gezichtsmassage een trend lijken te worden...

Hoe breng jij je dag- en nachtcrème eigelijk aan? Ik doe het zo, ik verdeel mijn dagcrème in puntjes op mijn gezicht: 1 op mijn beide wangen, kin, voorhoofd, neus en dan in cirkelvormige bewegingen opensmeren en achteraf licht 'tokkelen' op mijn huis want dan, heb ik gehoord, trekt het sneller in. Neem 's morgens wat meer tijd om je dagcrème wat beter in te masseren. En 's avonds dan je nachtcrème natuurlijk.

20:01 Gepost door Julie in Beauty: Gezicht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03 februari 2011

Gezond haar in de winter

In de winter krijgt ons haar veel te verduren: het slechte weer, verwarming...
Daarom is het belangrijk je haar goed te verzorgen in de winter. Aan de hand van deze tips zal je haar, ook in de winter, er prachtig uitzien.

image.jpg

Gebruik na elke shampoobeurt automatisch een conditioner.
2. Twee shampoobeurten na elkaar, zoals bij de kapper, is helemaal niet nodig. Aan één beurt heb je zeker genoeg.
3. Laat je haar ook niet te lang in contact met de shampoo. Spoel het meteen na het wassen.
4, Hou je wel aan de instructies voor de conditioner of elke andere lotion die u na de shampoo aanbrengt. Laat die er dus zo lang op als aangegeven, maar ook niet langer.
5. Gebruik één keer per week een verzorgend haarmasker dat geschikt is voor jouw haartype.
6. Als u een douche neemt, mijd dan te heet water, ook op uw hoofd. Ideaal is om uw shampoo met lauw water te gebruiken en te spoelen met (relatief) koud water.
7. Mijd in de winter toestellen die warmte geven en vooral dan haardrogers. Als je toch niet anders kunt, zet dan de temperatuur van je droger niet te hoog. Hou de droger ook niet te dicht bij jouw hoofdhuid.
8. Verwarm jouw woning op een gezellige, maar niet te hoge temperatuur.
9. Zorg voor een voldoende vochtigheidsgraad in de kamers. Dat kan met een speciaal toestel of gewoon met bakjes water op de verwarming.
10. Mijd kapsels waarbij het haar getrokken wordt of te dicht opeen zit (strak knotje, paardenstaart).
11. Masseer uw hoofdhuid regelmatig om de doorbloeding van jouw hoofdhuid te bevorderen.
12. Voor een glanzend effect: breng één of twee keer per maand wat arganolie aan op jouw haar, van de hoofdhuid tot de punten. Laat de hele nacht inwerken. Je haar zal zachter zijn en mooier glanzen.
13. Bescherm je haar bij slecht weer door bijvoorbeeld een kap op te zetten. Mijd wel mutsen die te veel op het hoofd drukken en dus ook op het haar.

18:42 Gepost door Julie in Beauty: Haar | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Ice-Watch

De kleurrijke horloges van Ice-Watch zijn helemaal terug in! Hoe feller de kleuren, hoe beter.
Hier zie je wat horloges uit hun gamma:

CF_BE_U_P_10.jpg

Classic Fluo

Classic Pastel.jpg

Classic Pastel

Rose Gold.jpg

Rose Gold

Silver.jpg

Silver

XXL.jpg

XXL

De prijzen zijn rond de 80 euro.

18:33 Gepost door Julie in Fashion: Musthaves | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01 februari 2011

Foundation voor in de winter

Je hebt vast al wat meiden gezien met te donkere foundation of strepen in de winter. Dit komt omdat de kleur van je huid in de winter een paar tinten lichter is dan in de zomer. Maar naast de kleur, is de conditie van je huid ook anders.

Hydrateren is de boodschap!
Door wind, kou en de verschillen van temperatuur tussen binnen en buiten, droogt je huid sneller uit. Daarom is het sowieso verstandig om een foundation te gebruiken die hydrateert. Je kunt natuurlijk ook een volle dagcrème mengen met je foundation.

foundation.jpg

Test voor de kleur
De juiste kleur vind je niet door een foundation op je hand uit te proberen. Beter is het, om hem bij je kaaklijn aan te brengen en te kijken of de kleur niet te veel verschilt van je gezicht en nek. Echt hygiënisch is dat met een tester niet, dus een andere truc is om de kleur te testen op de binnenkant van je pols. Dat is een licht stukje huid, dat meestal overeen komt met de kleur van je gezicht en nek. 

SPF
In de zomer is een spf (Sun Protection Factor) erg belangrijk omdat er dan veel UVB-stralen zijn, die de huid verbranden. Zoals jullie wel weten verbrand je niet in de winter hier, maar zijn de stralen wel degelijk schadelijk. En van die stralen krijg je rimpels, nu hoef je je daar geen zorgen om te maken maar in de toekomst wel. Daarom is het niet verkeerd om voor een foundation of dagcrème te kiezen met een spf.


18:33 Gepost door Julie in Beauty: Make-up | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |