30 juli 2008

Nagelverzorging

Het verzorgen van je nagels


Door een goede verzorging van de nagels maak je een verzorgde indruk. Om de mooiste nagels te krijgen kun je ze het beste verzorgen in de onderstaande volgorde.

Stap 1. Schoonmaken met nagellakremover
Ook al heb je geen nagellak gebruikt, het is toch goed om de nagels alvast te reinigen voordat je deze gaat verzorgen om een schone ondergrond te krijgen. Gebruik altijd een nagellakremover zonder aceton om te voorkomen dat je nagels uitdrogen.Doe de nagellakremover op een wattenschijfje en druk deze op je nagel, daarna veeg je de nagels vanaf de nagelriem naar het uiteinde schoon.

Stap 2. Vijlen
Bedenk van te voren goed of je een ronde of een rechte vorm in je nagels wilt. Vijlen doe je altijd een kant op en niet op en neer. Met een kartonnen vijl kan je wel heen en weer vijlen zonder de nagels te beschadigen.
Gebruik een grove vijl om de nagels korter te maken en een fijne vijl voor een mooie gladde afwerking.

Stap 3. Nagelriemen

Om de nagelriemen te verzorgen moet je deze eerst in een bakje met sop houden zodat ze zacht worden. Als je net onder de douche vandaan komt is dat ook prima. Door een lekkere olie aan het water toe te voegen is dit een heerlijke verwennerij. Meteen een goed moment om de onderkant van de nagels schoon te maken, dit doe je bij voorkeur met een wattenschijfje, scherpe materialen kunnen de nagel beschadigen. Daarna duw je de nagelriemen naar achteren met een wattenschijfje of bokkenpootje. Wanneer dit niet zo makkelijk gaat, ga dan niets forceren, je nagelriemen beschermen je tegen bacteriën. Gebruik in dit geval een speciale cuticle remover, deze helpt de nagelriemen los te maken. Hiervoor kun je de achterkant van een bokkenpoot gebruiken.

Stap 4. Massage
Wanneer je weinig tijd hebt is dit een stap die je over kan slaan. Het masseren van de handen en nagels is verzorgend maar ook nog eens ontspannend. Breng een kleine hoeveelheid handcrème of olie aan op de handen. Masseer de nagels maar vooral de nagelriemen goed in. Door een vinger vast te pakken met de andere hand en de huid naar links en rechts te bewegen van het begin naar het eind van de vinger zorg je ervoor dat de crème of olie optimaal in kan trekken, maar je handen ook nog eens heerlijk ontspannen aanvoelen. Omdat in de handen, net als in de voeten veel zenuwuiteinden zitten is een massage hier zeer effectief.

Stap 5. Het aanbrengen van nagellak.
Om te voorkomen dat de nagels wat vettig zijn geworden wrijf je een watje met een beetje nagellakremover over de nagel. Heb je last van groeven in de nagels gebruik dan een basecoat om de structuur van de nagel te egaliseren. Een basecoat kun je ook gebruiken om te voorkomen dat je nagels verkleuren door het gebruik van gekleurde nagellak. Het kwastje van de nagellak zet je net iets boven de nagelriemen op de nagel, ga naar de nagelriem toe en strijk het naar het uiteinde, begin aan een kant en werk naar de ander kant toe. Voor het mooiste resultaat lak je je nagels in 3 x: 1x in het midden, 1x links en 1x rechts. Hoe minder vaak je lakt, hoe mooier het resultaat.

18:30 Gepost door Julie in Beauty: Hand & Voet | Permalink | Commentaren (2) | Tags: hand, beauty, nagels, voet |  Facebook |

25 juli 2008

Beauty: Haarkleuring

Tips voor je haar te verven!

Je haren bij de kapper laten verven is vaak een dure aangelegenheid. Je kunt je haar heel eenvoudig thuis verven, helemaal als je een egale haarkleur wilt bereiken.

Stap 1. Nadenken
Bedenk goed of je een permanente of tijdelijke haarkeur wilt voordat je een product gaat kopen. Kies een kleur die goed bij de huidtint past en bedenk dat een donkere haarkleur de gezichtuitdrukking harder maakt in tegenstelling tot een lich

tere haarkleuring die de uitdrukking van je gezicht zachter maakt. Verf je haar niet net voor een belangrijke avond, na het verven kan je haar n.l. nog naar de haarkleuring ruiken.

Stap 2. Aanschaf kleurproduct

Wanneer je een kleuring gaat uitzoeken kijk je altijd naar de lokjes op het schap of in de mappen met kleurlokjes. De lokjes geven het beste beeld van de haarkleur. Kijk op de verpakking of de haarkleuring geschikt is voor de haarkleur die je op dat moment hebt en of dit invloed heeft op de kleur. Soms moet het haar eerst ontkleurd worden, dit is net als blondering slecht voor het haar. Heb je lang en dik haar dan kun het beste 2 verpakkingen kopen. Koop ook een potje vaseline en een haarverfkwast als je dit niet in huis hebt.

kleur,haar,nieuw,haarkleur,verven,kleuren,haarkleuring,haar verven


Stap 3. Voorbereiding
Voordat je gaat beginnen dien je het een en ander voor te bereiden. Zorg ervoor dat je oude kleding aanhebt en een donkere handdoek klaar legt. Daarnaast is het ook verstandig andere handdoeken en badmatjes uit de badkamer te verwijderen om te voorkomen dat deze onder de verf komen te zitten.

 

Zorg ervoor dat je een klokje, oud bakje en een kam bij de hand hebt en haal alle onderdelen uit de verpakking en leg deze klaar. Check altijd voor de zekerheid of de kleurnummers overeenkomen met de verpakking. Om te voorkomen dat de haarkleuring in de huid trekt is het heel belangrijk de huid bij de haargrens in te smeren met vaseline. Zorg er ook voor dat je wattenschijfjes en een goede reinigingsmelk klaarlegt, als de haarkleuring op de huid komt dien je dit zo snel mogelijk weg te halen omdat het anders in de huid trekt.

 


Stap 4. Haarkleuring mengen
Je bent nu perfect voorbereidt op het echte werk. De haarkleuring dien je in de meeste gevallen te mengen en daarna goed te schudden. Zorg ervoor dat het dopje goed vastzit en dat het product zorgvuldig geschud wordt om een egaal effect te bereiken. Het dopje dien je meteen na het schudden af te knippen. Trek nu de handschoenen aan en leg de handdoek over je schouders.

Stap 5. Aanbrengen van de haarkleuring
Het haar wordt voor de eerste keer geverfd: De haarverf breng je aan met de opbrengflacon op de hoofdhuid en werk vanuit daar naar de punten toe. Door wat verf in het bakje te doen kun je met de haarverfkwast eenvoudig het haar bij de haargrens behandelen. Dit is belangrijk omdat je anders al uitgroei hebt net na het kleuren. Zorg ervoor dat je de haarkleuring heel goed over het haar verdeeld en ga bij twijfel met de kam door het haar. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen, stop dus ook pas als er echt van overtuigd bent dat je he

t niet beter had kunnen doen. Let goed op de tijd en de inwerktijd van de haarverf en laat het nooit te lang zitten omdat dit slecht is voor het haar.

Uitgroeibehandeling bij reeds gekleurd haar: Is je haar al eerder geverfd in dezelfde haarkleur dan is het onnodig je haar helemaal opnieuw te verven. Je dient daarom eerst de uitgroei bij te werken. Dit kun je het beste doen door het mengsel in een bakje te doen en met behulp van de haarverfkwast de uitgroei te behandelen. Gebruik nooit meer dan 2/3 van de vloeistof, de rest dien je alsnog aan te brengen over de rest van het haar. Op de verpakking staat altijd de tijd hoe lang je het moet laten inwerken voordat je de rest aanbrengt over het gehele haar.
kleur,haar,nieuw,haarkleur,verven,kleuren,haarkleuring,haar verven


Stap 6. Grondig uitspoelen
Nadat de inwerktijd verstreken is dien je het haar een beetje nat te maken en te masseren waardoor de haarverf gaat schuimen. Daarna spoel je het zo grondig uit dat het water dat ervan af komt geen

 enkele kleur meer vertoont. Wanneer je het haar graag wilt wassen gebruik dan een beetje milde shampoo.

 

Stap 7. Nabehandeling
In de verpakking tref je meestal ook een nabehandeling aan. Gebruik deze altijd omdat het je haar weer in balans brengt. Op de verpakking staat hoe lang je dit moet laten inwerken.

Stap 8. Wees voorzichtig
Het liefst wil je nu meteen je haar föhnen om te kijken hoe de kleur is geworden. Doe dit niet. Het haar is nu gevoeliger dan normaal, vermijdt daarom ook de zon of chloorbaden. Wanneer je de haren een donkere kleur hebt gegeven is het verstandig je hoofdkussen de eerste nacht te bedekken om te voorkomen dat de kleur afgeeft op je dekbed.

24 juli 2008

Huidverzorging

Verzorg je huid:

Om de huid goed te kunnen verzorgen is het essentieel om te weten wat voor huidtype je hebt. Je huidtype kan in de loop der jaren veranderen door factoren als ouderdom, stress, gemoedstoestand en klimaatwisselingen. De huid is over het algemeen te verdelen over de volgende 4 huidtypes:

Droge huid
Bij een droge huid produceert de huid onvoldoende talg. Hierdoor voelt een droge huid vaak trekkerig aan en is soms bedekt met schilfertjes. De droge huid is snel geïrriteerd en heeft daarom ook snel last van rode vlekken of couperose. Een droge huid veroorzaakt snel rimpels, het is daarom belangrijk deze huid goed te verzorgen.
Verzorging: Reinig de droge huid met een vette reinigingsmelk en gebruik een alcoholvrije lotion. Gebruik een nachtcrème met kalmerende ingrediënten en celactiverende stoffen. De dagcrème moet de huid hydrateren en beschermen met een zonnefactor. Het is goed deze huid 1 x per week te scrubben en een hydraterend of kalmerend masker te gebruiken. Zorg ook voor een goede hydraterende oogcrème om vroegtijdige rimpels te voorkomen.

Normale huid
De normale huid ziet er vaak fris en soepel uit en heeft weinig last van problemen zoals pukkeltjes of rode vlekken. Het lijkt alsof de normale huid weinig verzorging nodig heeft, desondanks doe je er verstandig aan om de normale huid goed te verzorgen.
Verzorging: Reinig de huid met een reinigingsmelk en een alcoholvrije lotion. Gebruik een voedende nachtcrème en gebruik overdag een hydraterende crème met een beschermingsfactor tegen de zon.
Door 1 x per week de huid te scrubben en een vochtinbrengend masker te gebruiken is deze huid optimaal verzorgd.

Vette huid
De vette huid is kenmerkend door de overactieve talgklieren. Door de overmatige productie van talg ziet de vette huid er vaak vettig uit en glimt. De poriën van de vette huid zijn vaak groot en daardoor ook duidelijk zichtbaar. Wanneer de poriën verstopt raken heb je al snel last van mee-eters en puistjes. Een voordeel van de vette huid is dat deze minder snel rimpels krijgt.
Verzorging: De vette huid moet goed gereinigd worden om puistjes en mee-eters te voorkomen. Je kunt deze huid dan ook het beste reinigen met een goede facewash. Het gebruik van een lotion met een klein percentage alcohol verkleint de poriën. Omdat ’s nachts de talgklieren het meest actief zijn, kun je het beste een nachtcrème met een talgregulerende werking gebruiken. Gebruik altijd een dagcrème met een zonnefactor maar let er ook op dat de dagcrème een antibacteriële werking heeft. De vette huid kun je 2 x per week scrubben, ook is er veel baat bij een reinigend masker dat je 2 x per week kunt gebruiken.

Gecombineerde huid
De gecombineerde huid is een combinatie van een droge en een vette huid. Het vette gedeelte bevindt zich voornamelijk op de T-zone. Onder de T-zone wordt verstaan het voorhoofd, de neus en de kin. Rondom de ogen en op de wangen is de huid droog.
Verzorging: De gecombineerde huid kun je zowel met een facewash als met een reinigingsmelk reinigen. Zorg ervoor dat je een goede nachtcrème gebruikt omdat de huid ’s nachts beter stoffen opneemt. Gebruik een dagcrème voor de gecombineerde huid en let erop dat deze je huid hydrateerd en beschermt tegen de zon. Naast het gebruik van een hydraterend masker is het ook verstandig een reinigend masker op de T-zone te gebruiken.

Vorige 1 2 3 4 5