23 februari 2011

Jaloezie

Jaloezie is een niet zo mooie eigenschap, en ook niet erg makkelijk om er vanaf te geraken, maar misschien helpen deze woorden een beetje.

media_xl_797027.jpg

Jaloezie in een relatie

Wel, hij heeft voor jou gekozen en niet voor dat rondborstige blondje uit zijn klas. Jongens kijken nu eenmaal graag naar vrouwelijk schoon maar meer ook niet. Als ze een lief zoeken zoeken ze naar iemand die meer dan aantrekkelijk is.

Jaloezie in een vriendschap

Vind je je vriendin knapper, populairder of slimmer dan jou? Dan ben je eigenlijk niet 'jaloers', maar heb je een gebrek aan zelfvertrouwen. Je moet jezelf leren aanvaarden zoals je bent, ookal kan je dat nu nog niet, later zul je jezelf accepteren.

Jaloezie in het algemeen

Word je al meteen jaloers als er een 'leuker' meisje dan jou passeert? Dan overmeestert het groene monster jou volledig!

Hier 10 tips tegen afgunst:

Tip 1

Relativeer! Bedenk dat niemand de beste, leukste of knapste kan zijn en jij dus ook niet. Verwacht dat dan ook niet van jezelf, dat doet een ander ook niet.

Tip 2

Werk aan je zelfvertrouwen, want onzekerheid is de grootste 'jaloezievoeder'. Je bent dan misschien niet de beste, leukste of knapste ter wereld, je bent wel uniek en hebt kwaliteiten genoeg om de moeite waard te zijn.

Tip 3

Stel jezelf de vraag: waarom ben ik jaloers? Gaat het om iets dat een ander heeft en jij niet? Bekijk dan eens wat het is dat je zou willen en hoe je datgene zou kunnen bereiken. Wees wel realistisch in het stellen van je doelen. Een mooie auto of leuke baan moet lukken, maar een maatje 34 terwijl je altijd maat 42 hebt, is misschien niet hetgeen je zou moeten nastreven. Het zou je waarschijnlijk niet eens gelukkiger maken.

Tip 4

Accepteer en wees blij met de verschillen tussen mensen. De één is goed in sport, de ander kan goed schilderen. Als iedereen hetzelfde was, zou de wereld maar saai zijn. Dan ambieerde iedereen hetzelfde, viel iedereen op dezelfde personen en was jij niet uniek.

Tip 5

Bedenk dat iedereen zijn onzekerheden heeft. Jij bent misschien jaloers op een vriendin met een gelukkig gezinsleven, terwijl die vriendin jouw succesvolle carrière benijdt.

Tip 6

Een ander proberen te veranderen is zinloos en wekt alleen maar irritatie op. Begin bij jezelf en zwelg vooral niet in zelfmedelijden. Ben je ongelukkig met je huidige situatie? Wat kan er dan voor zorgen dat je wel gelukkig wordt?

Of dit nu betekent dat je een relatie moet verbreken, een andere baan moet zoeken of nog beter je best moet doen om volgende keer wel een promotie te krijgen, dat is aan jou. Als het je maar gelukkiger maakt.

Tip 7

Als je gelukkig en zelfverzekerd bent, heb je ook geen reden om jaloers te zijn!

19:04 Gepost door Julie in Lifestyle: Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |